Risteily Kiinasta Japaniin ja Koreaan 21.4.-2.5.2008

 

 

 

Shanghai - Kobe - Fukuoka - Pusan - Cheju Island - Shanghai - Suzhou

Risteilystä nauttivat kaikenikäiset. Se on helppo ja mukava tapa tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Riittää, että majoitutte mukavaan hyttiin ja "hotellinne" siirtyy kohteesta toiseen. Royal Caribbean Internationalin Rhapsody of the Seas -alukseen otetaan noin 1900 matkustajaa ja se aloitti liikennöinnin vuonna 1997. Tässä keskisuuressa risteilyaluksessa on runsaasti ostos- ja harrastusmahdollisuuksia. Risteilyvieraita hemmotellaan hyvällä ruoalla, mielenkiintoisilla vierailukohteilla ja monipuolisella ohjelmalla. Laivalla pukeudutaan enimmäkseen mukavan huolettomasti, mutta kahtena iltana on myös mahdollisuus pukeutua parhaimpiinsa. Matkalla on mukana Olympian suomalainen matkanjohtaja, joka täyttää tarvittavat maahantulo-, hotelli- ym. lomakkeet ja huolehtii, että esim. kuljetukset ja vastaanottomuodollisuudet hoituvat niin hotellissa kuin laivallakin. Hän myös suomentaa päivittäin laivan tapahtumakalenterin sekä päivällisravintolan ruokalistan.
Olympian matkalla voitte ottaa rennosti ja nauttia ainutlaatuisesta risteilystä. 

(A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito)

Helsinki - Shanghai
21.4. maanantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.10 suoralla lennolla Shanghaihin.


Shanghai
22.4. tiistai
Aamulla klo 07.10 saavumme Shanghaihin. Teemme heti aamulla lyhyen kiertoajelun ja käymme kävelemässä Huangpujoen rannassa legendaarisella Bund-rantakadulla. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan Jin Jiang Tower -hotelliin. Hotelli sijaitsee keskustassa hyvien ostosmahdollisuuksien äärellä. (L)


Risteily alkaa
23.4. keskiviikko
Aamiaisen jälkeen ehtii vielä nauttia vaikka hotellin uima-altaasta. Aamupäivällä lähdemme bussilla kohti risteilysatamaa, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Turvatarkastusten jälkeen risteilyaluksella on heti tarjolla runsaasti ohjelmaa. Windjammer-ravintolasta saa lounasta, kylpylä ja kuntokeskus kertovat palveluistaan ja erikoisliikkeet esittelevät tuotteitaan. Pelastusharjoituksen jälkeen laiva lähtee klo 17.00 kohti Japanin rannikkoa. Tervetuliaisillallisen jälkeen pääsemme kaksikerroksiseen teatteriin nauttimaan upeista show-esityksistä. (TH)


Meripäivä
24.4. torstai
Meripäivänä meillä on hyvää aikaa nauttia laivan tarjoamista palveluista. Laivalla on mm. viihtyisät pore- ja uima-altaat. Uima-allaskansilla on runsaasti aurinkotuoleja, joista voi seurata kannella järjestettäviä musiikkitapahtumia ja kilpailuja. Kylpylä- ja kauneushoitoloiden palvelut ovat myös hyvin suosittuja. Liikunnallisia aktiviteetteja riittää tanssikursseista kansipeleihin. Aikaa voi viettää myös kasinolla tai vaikka pelaamalla bingoa. Tarjolla on myös englanninkielisiä tietoiskuja satamien nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista. Monille kuitenkin lepo ja monipuoliset ravintolapalvelut tarjoavat suurimman risteilynautinnon. (TH)


Kobe, Japani
25.4. perjantai
Klo 13.00 saavumme Kobeen, joka on hyvien junayhteyksien päässä Osakasta, Himejistä ja Kiotosta. Läheiset Rokkovuoret kauniine luontoineen sekä kuumien lähteiden yhteyteen rakennetut kylpylät ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. Myös Koben alueen murea liha on maailmankuulua. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkelle Kiotoon (ks. Lisämaksulliset retket). (TH)


Kobe - Fukuoka
26.4. lauantai
Lauantaiaamuna on vielä mahdollisuus osallistua lisäretkelle tutustumaan Himejin samurailinnaan (ks. Lisämaksulliset retket). Klo 14.00 lähdemme Kobesta kohti Fukuokaa. (TH)


Fukuoka
27.4. sunnuntai
Klo 08.00 saavumme Fukuokaan, jossa on yli 1,4 miljoonaa asukasta. Kaupungissa on kansainvälinen ilmapiiri ja hyvät ostosmahdollisuudet. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkelle Hiroshimaan (ks. Lisämaksulliset retket). Illalla klo 18.00 lähdemme kohti Etelä-Koreassa sijaitsevaa Pusania. (TH)


Pusan, Etelä-Korea
28.4. maanantai
Klo 08.00 saavumme Pusaniin, Korean toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Tämä kansainvälinen satamakaupunki on kuuluisa myös merenherkuistaan ja upeista rannoistaan. Tässä Los Angelesin kanssa samalla leveysasteella sijaitsevassa kaupungissa järjestetään vuosittain Aasian arvostetuimmat kansainväliset elokuvafestivaalit. Kaupungin takana kohoavat vuoret antavat upean kontrastin rannoille ja saaristolle. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkelle tutustumaan muutamiin kaupungin nähtävyyksiin (ks. Lisämaksulliset retket). Klo 17.00 laivamme lähtee kohti Cheju Islandia. (TH)


Cheju Island
29.4. tiistai
Klo 07.00 saavumme Korean eteläkärkeen, jossa sijaitsee maan suosituin häämatkakohde Cheju Island. Tämä tulivuoriperäinen saari sitruslehtoineen ja vesiputouksineen on rentouttava kokemus. Klo 16.00 suuntaamme takaisin kohti Shanghaita. (TH)


Shanghai - Suzhou - Shanghai
30.4. keskiviikko
Laivamme saapuu satamaan jo klo 08.00 ja ensimmäiset matkustajat pääsevät ulos laivasta noin tuntia myöhemmin. Lähdemme satamasta suoraan Kiinan kuuluisimpaan puutarhakaupunkiin Suzhouhun, jossa tutustumme kahteen erilaiseen Unescon suojelemaan puutarhaan. Noin puolen hehtaarin kokoinen Verkkomestarin puutarha (Wangshi Yuan) on Suzhoun klassisista puutarhoista pienin, kun taas kolmen hehtaarin alueelle levittäytyvä Oleilemaan kehottava puutarha (Liu Yuan) on yksi suurimmista. Suzhou tunnetaan myös silkkikaupunkina, joten vierailemme silkkitehtaassa tutustumassa silkin valmistusvaiheisiin. Luonnollisesti meillä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia tehtaanmyymälässä.

   

Lounaan jälkeen ajamme läheiseen Zhouzhuangin kanavakaupunkiin. Sään salliessa teemme veneristeilyn kaupungin idyllisillä kanavilla. Kiertelemme kaupungin kujilla ja vierailemme suuressa, varakkaalle kauppiassuvulle kuuluneessa talossa katsomassa, kuinka rikkaat elivät feodaaliajan Kiinassa. Illaksi palaamme Shanghaihin ja majoitumme jo tuttuun Jin Jiang Tower -hotelliin.
(A, L)
Shanghai
1.5. torstai
Koko päivä varattu rentoutumiseen tai omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illan ohjelmassa ovat taidokas akrobatiaesitys ja läksiäisillallinen. (A, P)

2.5. perjantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.1014.50 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

 

 

Tässä lyhyet luonnehdinnat retkistä, joihin osallistumme:

Kobe 25.4.2008
Kinkakuji - Kioton kultainen paviljonki ja Gion Corner


Retki alkaa iltapäivällä, kun olemme päässeet laivalta ulos ja päättyy noin klo 21.30. Ajamme bussilla noin 1,5 tunnin matkan Kiotoon, jossa kaupunkikierroksen aikana vierailemme mm. kauneudestaan kuuluisassa kultaisessa paviljongissa. Tämä zen-buddhalainen temppeli tunnetaan myös nimellä Kinkaku-ji.
Japanin entisellä pääkaupungilla Kiotolla on yli tuhatvuotinen historia. Kioto on kuuluisa lukuisista puurakenteisista shintopyhäköistään ja buddhalaisista temppeleistään, ja se tunnetaan myös Japanin geishakulttuurin elinvoimaisimpana alueena. Retken aikana jää myös vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin päin.
Illalla näemme Gion Cornerin alueella noin tunnin mittaisen show-esityksen, jonka aikana saamme nauttia erilaisista perinteisistä japanilaisista esitystaiteen muodoista. Iltashown jälkeen kuljetus takaisin laivalle. 


Kobe 26.4.2008
Valkoinen Haikara - Himejin samurailinna


Lähdemme aamulla bussilla noin tunnin matkan päähän Himejiin. Retken kohteena on vuonna 1580 valmistunut Valkoisen Haikaran samurailinna. Linnaa pidetään yleisesti Japanin hienoimpana, sillä suurin osa Japanin muista samurai-aikaisista linnoista on tuhoutunut sodissa, maanjäristyksissä tai tulipaloissa. Linna on myös Unescon maailmanperintökohde. Retken aikana tutustutaan linnaan ja sen alueeseen kävellen. Retki päättyy takaisin laivalle viimeistään klo 13.00. Pusan 28.4.2008
Pusanin kaupunkikierros


Lähdemme noin klo 09.00 kohti Pusania. Retken aikana tutustumme mm. Korean sodissa menehtyneiden hautamuistomerkkiin sekä ihailemme näköaloja Pusanin tornista, joka kohoaa 120 metriä kaupungin yläpuolelle. Lopuksi vierailemme Jagalchi-markkinoilla, Etelä-Korean suurimmalla kalatorilla. Paluu laivalle noin klo 13.30.